Varför ”slanga” olja?

 

 

Med en slang oljeskimmer tar du hand om all olja och fett som flyter på vätska.

 

En sluten uppsamlingsslang dras flytande runt på vatten ytan och drar till sig alla typer av olja och fett, men stöter ifrån vattnet, samtidigt som den smidigt snirklar över och runt eventuellt skräp som kan finnas i vattnet. Slangen dras sedan upp ur vattnet och in i skimmern, där oljan skrapas av och samlas upp. Det sker av ytterst högresistenta skrapor gjorda i keramiskt material. Den rena slangen går sedan tillbaka i vattnet och samlar upp mer olja. Alltihop sker alltså i en kontinuerlig process.

 

Att slangen får flyta fritt ger dessutom flera fördelar bla finns hela slangen alltid i oljan där den ska vara, ingen anordning behövs för att sträcka slangen i vattnet och slangen rör sig fritt över större yta utan att det blir en statisk rörelse vilket kan störa förmågan att attrahera olja.

 

Slangen skapar genom sin roterande rörelse på ytan ett ”sug” mot sig, vilket gör att oljan på ytan dras mot slangen. Det gör att även olja ute i hörnen dras med och hela ytan frigörs. Ingen som helst anordning behövs således för att ”mata” skimmern med olja, vare sig konstgjord rörelse i vattnet eller manuellt.

 

Med slangskimmer tekniken kan man lyfta oljemängder ifrån ren ”blueshine” till dryga 5,5 kubikmeter per dygn. Det ger en mångsidighet utöver det vanliga. Ingen behöver längre släppa ut förorenat vatten eller betala destruktions avgifter för vatten istället för olja.

 

Skimrarna är inte bara okomplicerade och pålitliga. De är dessutom i det närmaste underhållsfria. De är konstruerade för drift dygnet runt utan tillsyn och har en designad livslängd överstigande 15 år. Den enkla och öppna konstruktionen förhindrar dessutom skimrarna att sätta igen pga klumpar och skräp.

 

Vi lagerför ett flertal olika skimmer och montagevarianter vilket möjliggör bruk praktiskt taget överallt. Titta gärna på våra olika skimmer typer genom att klicka på länkarna till vänster.

 

1U är en liten skimmer avsedd för ytor mindre än 1 kvm och kan genom sin storlek användas  för installation på enstaka maskiner.

5H är en skimmer avsedd för tank montage där lyfthöjden är begränsad till 600 mm.

6V är vår största modell och skall placeras så att den kan lyfta högre än 600 mm.

 


Hem